Носенето на маска на открити пространства, където има много хора,

...
Носенето на маска на открити пространства, където има много хора,
Коментари Харесай

Португалия въвежда задължително носене на маска на открити пространства с много хора

Носенето на маска на открити пространства, където има много хора, ще бъде задължително в Португалия, реши парламентът, в опит да овладее разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мярката ще остане в сила най-малко 70 дни. Хората над 10-годишна възраст ще трябва да носят маска и на открито, когато физическата дистанция не може да бъде гарантирана. Нарушителите ще бъдат глобявани с от 100 до 500 евро.

Португалия има население от малко над 10 милиона души. Страната е регистрирала сравнително ниския брой от 109 541 случая на заразяване и 2245 починали. Вчера обаче бе съобщено за рекордните за едно денонощие 3270 нови заразени, макар и при по-голям брой извършени тестове.

Повечето от новите случаи са в северната част на страната, както и във и около столицата Лисабон.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13709  В Шуменско също стягат ограниченията В Шуменско също стягат ограниченията  Бойко Борисов се самоизолира Бойко Борисов се самоизолира  Вътрешно поделение в Пернишката болница се преобразува за лекуване на COVID-19 Вътрешно поделение в Пернишката болница се преобразува за лекуване на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР