Ново поколение вкусно изкуствено месо може да бъде създадено от

...
Ново поколение вкусно изкуствено месо може да бъде създадено от
Коментари Харесай

Ще правят изкуствено месо от опаковките на мебели IKEA

Ново поколение вкусно изкуствено месо може да бъде създадено от биоразградими опаковки за мебели, произведени от ИКЕА. Така казват създателите на Ecovac.

Въпросната опаковка е направена въз основа на мицел - тя ще помогне за създаването на ново поколение изкуствено месо, обясняват новаторите.

Понастоящем е възможно да се отглеждат отделни меса, от които могат да се произвеждат колбаси или бургери, но този материал не е способен да възпроизведе анатомията и влакната от пилешка гърда или говежда пържола. Според идеята за стартиращи предприятия, мицелът ще се превърне в продукт от квази-месо, използващ същата технология, според която мицелите и селскостопанските отпадъци стават изключително екологично чисти опаковки. Ecovac възнамеряват да създадат специална рамка, която позволява на клетките да растат и да образуват мускулни влакна и мастни слоеве.

Още не е известно дали компанията ще се занимава самостоятелно с производство или ще действа в сътрудничество с други производители на синтетично месо.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР