Новият щам на коронавируса, за който Великобритания съобщи, е бил

...
Новият щам на коронавируса, за който Великобритания съобщи, е бил
Коментари Харесай

Новият щам на COVID-19 е засечен в Норвегия, Португалия и Йордания

Новият щам на коронавируса, за който Великобритания съобщи, е бил установен при двама души, пристигнали в Норвегия от Обединеното кралство, съобщи БТА.

Пътниците са пристигнали в Норвегия в началото на декември и здравните служби ще проследят близките им контакти. Норвегия наложи ограничения върху пътуванията по-рано този месец за пристигащи от Великобритания заради опасенията от новия щам, който може да се окаже по-заразен.

Новият вариант на вируса бе засечен и на португалския остров Мадейра, за първи път в Португалия.

Носителите отново са пътници, пристигнали от Великобритания. Не се посочва колко са пътниците или кога са пристигнали. Йордания също съобщи за първите два случая на новата разновидност у пристигнали от Обединеното кралство.

През последните седмици Йордания отчита рязък спад на новозаболелите от COVID-19 след тримесечно увеличаване на случаите, което постави под натиск здравната система на страната. Миналата седмица кралството забрани полетите от Великобритания до 3 януари.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17439  Над 280 медици от Пловдивско са имунизирани през първия ден от акцията Над 280 медици от Пловдивско са имунизирани през първия ден от акцията  Италия заяви за 305 смъртни случая и 8913 нови инфектирани за денонощие от COVID-19 Италия заяви за 305 смъртни случая и 8913 нови инфектирани за денонощие от COVID-19  Турция заяви, че имунизациите на Турция заяви, че имунизациите на " Синовак " ще се забавят поради случай на COVID-19 в митницата в Пекин
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР