Новият коронавирусен щам, открит във Великобритания, бе забелязан за пръв

...
Новият коронавирусен щам, открит във Великобритания, бе забелязан за пръв
Коментари Харесай

Първи случай на новия коронавирусен щам в Германия

Новият коронавирусен щам, открит във Великобритания, бе забелязан за пръв път в Германия у жена, пристигнала със самолет от Лондон. Това съобщиха днес германските здравни
власти, предаде Франс прес.

" Това е първият известен случай в Германия ", посочи в комюнике регионалното министерство на здравеопазването в южната провинция Баден-Вюртемберг.

Жената пристигнала на 20 декември на летище Франкфурт с полет от лондонския аеропорт Хийтроу. После нейни близки я закарали с кола във Фройденщат - Баден-Вюртемберг, където тя останала в самоизолация, тъй като дала положителна проба за COVID-19 на излизане от самолета.

На другия ден развила симптоми и втори тест също дал положителен резултат.

След появата на новия щам, по-заразен според британските власти, Германия спря да приема полети от Великобритания и Южна Африка, после продължи забраната до 6 януари, напомня АФП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17317  Стотици българи се прибраха вкъщи от Острова Стотици българи се прибраха вкъщи от Острова  В Дания са открити 33 случая на новия вид на ковид В Дания са открити 33 случая на новия вид на ковид  Първите българи от Англия кацнаха в София Първите българи от Англия кацнаха в София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР