Нашите инспектори също са подложени на агресия. Не физическа, a

...
Нашите инспектори също са подложени на агресия. Не физическа, a
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ във Велико Търново проговори за случая с пребития репортер на "Господарите"

" Нашите инспектори също са подложени на агресия. Не физическа, a вербална ". Това заяви за " Здравей, България " д-р Станимир Спасов, директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Велико Търново.
Преди дни репортерът на " Господари на ефира " Димитър Върбанов беше пребит заради поредица от репортажи за продажба на храни с изтекъл срок на годност.
" Първият сигнал дойде от господин Върбанов, от " Господари на ефира ". Извършихме съвместна проверка. Констатираните количества храни с изтекъл срок са възбранени. Ставаше въпрос за голямо количество, чиято стойност беше доста по-висока от моите правомощия да налагам възбрана - става дума за 9 тона на стойност над 25 хиляди лева, затова пуснахме докладна записка. Издадена е заповед за спиране на реализацията и унищожаване от изпълнителния директор ", посочи той, като подчерта, че всички документи за тяхното унищожаване са издадени.
Спасов обясни, че продуктите още не са унищожени, защото тече съдебно разследване: " Докато то продължава, тези храни не трябва да се унищожават ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР