Националният борд по туризъм настоява за общи мерки срещу разпространението

...
Националният борд по туризъм настоява за общи мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

Националният борд по туризъм настоява за общи мерки срещу COVID-19 в зимните курорти

Националният борд по туризъм настоява за общи мерки срещу разпространението на COVID-19 в зимните курорти на България във връзка със сигурността на туристите през предстоящия сезон, съобщиха от сдружението.
Такива мерки вече обявиха Австрия, Швейцария, Италия, Франция, САЩ, се посочва в позицията от името на Красимир Гергов, председател на Националния Борд по туризъм.

Позицията за необходимостта от предприемане на общи мерки срещу COVID-19 в зимните курорти утре ще бъде депозирана до вицепремиера и министър на туризма и до министъра на здравеопазването д-р.

В нея се посочва, че мерките трябва да бъдат разработени от държавата, общините, курортите и здравните власти, и да се прилагат едновременно на всички места. Най-добрите световни практики за безопасност на туристите трябва да се приложат и в зимните комплекси у нас. Така както се спазваха през летния сезон и България не отбеляза случаи на заразени гости по Черноморието. Всички хотели в зимните курорти са инвестирали между 5000 и 30 000 лв. в епидемиологични мерки за сезона и са готови за посрещане на българи и чужденци, пише още в позицията.

От Националния борд по туризъм призоават здравните власти да не приравняват ски комплексите към конкретни области или градове с огнища на заразата, защото те са самостоятелни обекти.

" Банско не е Благоевград, Пампорово не е Смолян и Боровец не е Самоков или София. Надяваме се да не повтаряме грешки от началото на пандемията през март и да бъдат затваряни цели градове или курорти без основание! ", пише още в позицията.

В нея се отбелязва още, че българските планини и зимни курорти осигуряват чист въздух. Хората няма как да се заразят по ски пистите, където са на открито и карат на разстояние един от друг. Те ползват допълнителни защитни и предпазни средства като ръкавици, шапки, каски, шалове.

Заразяването на туристи през март и април в Австрия, Швейцария, Франция и Северна Италия е станало в малки групи във вътрешни условия, а не на пистите. Това показват изследванията на здравните власти. В нито една страна няма заразени скиори по пистите и ски съоръженията, допълват още от Националния борд по туризъм.

" Призоваваме още държавата да засили рекламата на България за зимния сезон на вътрешния пазар и в страните от Балканския полуостров, които са потенциални клиенти на националните ни курорти Банско, Пампорово и Боровец. По-конкретно става въпрос за пазарите Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и Северна Македония. Надяваме се всички заедно да реализираме истински зимен сезон, дори и в Коронавирус кризата! ", се заявява в позицията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13443  Гости на огромна женитба в Италия ще заплащат солени санкции поради нарушение на антикоронавирусните ограничения Гости на огромна женитба в Италия ще заплащат солени санкции поради нарушение на антикоронавирусните ограничения  Словения стопира да следи контактните лица на инфектираните с COVID-19 Словения стопира да следи контактните лица на инфектираните с COVID-19  Заради преподавател с COVID-19 карантинират 15 деца от детска градина в Опака Заради преподавател с COVID-19 карантинират 15 деца от детска градина в Опака
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР