На фона на подобряващата се ситуация с пандемията от коронавирус

...
На фона на подобряващата се ситуация с пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Швейцария планира да отвори границите си на базата на двустранни споразумения

На фона на подобряващата се ситуация с пандемията от коронавирус Швейцария планира да отвори границите си за влизане на граждани на други страни на базата на двустранни споразумения.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6985
Очакванията са, че най-напред това ще бъдат съседни страни, по-конкретно Австрия, съобщи министърът на правосъдието и полицията Карин Келер-Зутер в интервю за вестник " Трибюн дьо Женев ", цитирано от ТАСС.

Тя припомни, че при затварянето на границите в Европа е имало какво повече да се желае що се отнася до координацията, затова при решаването на въпроса за отварянето им " трябва по-добре да се съгласуват " стъпките.

Вижте каква е ситуацията с коронавируса в Швейцария, Португалия и Дания

Това ще става координирано и много вероятно пряко между две страни, а не толкова на европейско равнище. Карин Келер-Зутер отбеляза, че ситуацията в Австрия и Италия не е еднаква, затова става дума за разхлабване на ограниченията поотделно при всеки случай.

По думите ѝ отварянето на границите трябва да става по взаимно съгласие. На 25 март Швейцария забрани влизането на граждани на страни от Шенгенското пространство с изключение на Лихтенщайн. Седмица преди това бе спряно издаването на визи за три месеца на граждани на страни извън Шенген.

Към днешна дата май в страната са регистрирани 29 817 заразени с коронавирус и 1 467 починали от COVID-19. От началото на април случаите на заразени рязко намаляват и затова от 27 април започна програма за разхлабване на ограниченията, въведени от властите във връзка с пандемията, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6985  Синът на умряла от COVID-19 жена в Ямбол също е инфектиран с ковид Синът на умряла от COVID-19 жена в Ямбол също е инфектиран с ковид  Напускат ли коли София и през днешния ден? Напускат ли коли София и през днешния ден?  Джъстин Бийбър и Ариана Гранде пускат благотворителна ария, в интерес на децата на медиците от първа линия Джъстин Бийбър и Ариана Гранде пускат благотворителна ария, в интерес на децата на медиците от първа линия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР