На среща в Комисията за борба с контрабандата в Народното

...
На среща в Комисията за борба с контрабандата в Народното
Коментари Харесай

Скандално разкритие в БЛИЦ: Цигари с марка “Compliment” заливат пазара!

На среща в Комисията за борба с контрабандата в Народното събрание главният прокурор на Република България разкри, че установените незаконни фабрики са били приспособени по начин, по който лесно да сменят своето местоположение. Вероятно от такъв тип е неразкритата фабрика за цигари “Compliment” на Антон Арабаджиев от Пловдив.



По повод на информациите, които са постъпвали от чужди служби за български незаконни фабрики, на днешното заседание на Комисията „ Ревизоро “, главният прокурор не отрече, че някои от операциите по залавяне а незаконни фабрики за цигари в страната са по сигнали получени именно от чужди служби, но и че българските такива предоставяли сигнали на чуждестранните си партньори и работили добре. Той нарече това много добро ниво на сътрудничество.



В рамките на изслушването се спомена, че сериозен проблем при разкриването на престъпленията, свързани с контрабандата на цигари е и течът на информация и корупцията, от която не са имунизирани висши служители на силовите структури, вкл. и магистрати. Става въпрос за незаконен бизнес за стотици милиони, чиито организатори, със средствата които той генерира, са си гарантирали необходимата “логистика “ и пълно спокойствие при осъществяване на незаконната дейност.

Вероятно подобна “логистичната “ помощ е позволила на Антон Арабаджиев да покрие нелегалното си производство.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР