На местата, където се продават плодове и зеленчуци в насипен

...
На местата, където се продават плодове и зеленчуци в насипен
Коментари Харесай

БАБХ започва засилени проверки заради Великден и Гергьовден

На местата, където се продават плодове и зеленчуци в насипен вид е хубаво да има табели, подсещащи клиентите преди консумацията им да ги измият добре със сапун. Това заяви в сутрешния блок на БНТ д-р Любомир Кулински, директор " Контрол на храните " в БАБХ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3708
Друга мярка, която той посочи за ограничаване на разпространението на коронавируса е в големите магазини да се прави дезинфекция на работните места при всяка смяна на персонала.

Проф. Емил Воденичаров от катедра " Хигиена " в Медицинския университет в София допълни в ефира на телевизията, че входните врати при заразата са очната лигавица, носоглътката и устата. " 85 до 90% от заразяването с коронавирус се дължи на замърсени ръце. Това е главният виновник и затова от голямо значение е ползването на лични предпазни средства - маски и предпазни очила и шлемове.

Той също посъветва хората да мият плодовете и зеленчуците със сапун, защото на щандовете те се пипат от много хора. Другият съвет на експерта е тези пресни храни да се оставят да престоят поне 24 часа в къщи преди да се консумират, защото така се намаляват рисковете върху тях да са останали живи вируси.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3708  Монтират дезинфектанти на банкомати Монтират дезинфектанти на банкомати  Китайският град Шънчжън забрани продажбата и яденето на диви животни Китайският град Шънчжън забрани продажбата и яденето на диви животни  Полша чака пикът на епидемията от ковид Полша чака пикът на епидемията от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР