Най-точният показател е една червена карта, която показвате. Нямате област,

...
Най-точният показател е една червена карта, която показвате. Нямате област,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова: Кому е нужно да ходим по бръснача, като можем да вземем адекватни мерки?

Най-точният показател е една червена карта, която показвате. Нямате област, в която да няма проблеми, а мерките са неадекватни. Това смята вицепрезидентът.

" Беше важно да покаже на лекарите как бучи една маркировка. Прекалено много уважавам пътниците в тази кола. Имаше и един момент, в който шофьорът изпусна волана, дано не е изпуснал волана и на държавата ", коментира тя, визирайки обиколкота на премиера Бойко Борисов с джипа със здравния министър проф. Костадин Ангелов и директорът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Пред бТВ Йотова каза, че най-тревожното е, че хората не вярвали в мерките, които налага кабинетът. По думите й те не вярват и в парите, които се разпределят.

" Кому е нужно да ходим по бръснача, като можем да вземем адекватни мерки? Знаете ли колко клиники са затворени, защото има заразени лекари? ", запита вицепрезидентът.

Тя говори и за напрежението в държавата като цяло, а не само между институциите. Йотова е категорична, че властта няма отговор на нито един въпрос така че да се успокои обществото. И в този момент се наблюдава опит за " насъскване " един срещу друг между лекарите и припомни вчерашното изказване на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.

" Вчера се държеше като инспектор в детска педагогическа стая, който ни се накара, че купуваме лекарства ", смята Йотова.

" Нали знаем, че в момента всички сме в една лодка? Министърът отиде в парламента и не даде един въпрос да му бъде зададен. Откакво се страхуват? ", коментира още вицепрезидентът.

Йотова смята, че следващата голяма криза ще бъде отново в домовете за стари хора, защото заплатите в социалната сфера са много ниски. Тя смята, че у нас всичко се прави на парче.

" Ние ще излезем от тази криза въпреки правителството, въпреки министъра. Ще излезем от кризата въпреки хаоса. Ще излезем като общество. Как е възможно да се внушава, че има непослушни българи, които не искат да спазват мерките? ", категорична е тя.

По темата с карантината на президента Румен Радев коментира, че е имало неща, които са били спестени.

Йотова отговори и на въпрос дали има напрежение между Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова.

" Създава се едно изкуствено напрежение. Това е опит за блокиране на втория му мандат ", каза тя.

Във връзка със Северна Македония допуска, че върху нас е оказван натиск.

" Президентът Първанов беше предложил много издържана позиция, ако още тогава се бяхме чули да имаме анекс, нямаше сега да сме в тази ситуация ", отбеляза също вицепрезидентът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14916  Христо Терзийски: Министерство на вътрешните работи е в помощ на “Спешна помощ ” Христо Терзийски: Министерство на вътрешните работи е в помощ на “Спешна помощ ”  Математик с прогноза какъв брой могат да станат смъртни случаи от COVID-19 у нас Математик с прогноза какъв брой могат да станат смъртни случаи от COVID-19 у нас  Съединени американски щати подари на България хиляди PCR проби, доцент Кантарджиев ги одобри Съединени американски щати подари на България хиляди PCR проби, доцент Кантарджиев ги одобри
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР