Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов и Херо Мустафа: Настоящата ситуация изисква сме единни

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа  Херо Мустафа Херо Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,. В хода на разговора бяха обсъдени усилията, които двете страни полагат в борбата с коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4554
Друг акцент на срещата бяха инициативите, които посолството на САЩ подкрепя в помощ на България по време на извънредното положение.

„ Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на COVID-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус “, отбеляза българският премиер.

„ САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно “, заяви посланикът на САЩ в България Херо Мустафа  Херо Мустафа Херо Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,.

По време на срещата министър-председателят Борисов и посланик Мустафа спазваха социална дистанция и правилата за безопасност като част от ангажимента им в подкрепа на ефективните мерки, предприети от правителството с цел ограничаване на темповете на разпространение на заболяването в България.

Борисов и Мустафа отново подчертаха, че демокрациите ще се справят и с този период на несигурност и ще излязат от него още по-силни. Министър-председателят Борисов и посланик Мустафа продължиха също така дискусиите по Стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4554  Гл. комисар Николов: До края на месеца ще имаме съвсем 30 хиляди защитни дрехи Гл. комисар Николов: До края на месеца ще имаме съвсем 30 хиляди защитни дрехи  Ген. Мутафчийски: В обществото има невиждана готовност Ген. Мутафчийски: В обществото има невиждана готовност  Сръбски служащи подвигнаха стачка Сръбски служащи подвигнаха стачка
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР