Малкият Стефан Радойчев, който страда от спинална мускулна атрофия, се

...
Малкият Стефан Радойчев, който страда от спинална мускулна атрофия, се
Коментари Харесай

Първия български космонавт направи нещо невероятно!

Малкият Стефан Радойчев, който страда от спинална мускулна атрофия, се срещна с първия български космонавт Георги Иванов, пише в. " Телеграф ".

Астронавтът му дошъл лично на гости, защото се трогнал от писмото на 9-годишното момче до него, в което питал какво е чувството да летиш в орбита. Макар да не може да ходи, момченцето на което поради административни неуредици беше отказано лечение в Румъния, се интересува живо от Космоса.

Космонавтът му донесъл подаръци, един от които е безценен - снимка с подписи - на него и партньора му в летенето - руснакът Николай Рукавишников. " Стефане, има само 3 броя от тази снимка с подписите. Досега я пазих за себе си, сега е твоя. Пази я! ", казал му Иванов. Очи в очи си говорили за полета му в орбита. На сбогуване се разделят с обещанието, че Стефан ще продължи да набляга на математиката, защото науката за Космоса има нужда от млади хора.

За Стефан има и още добри новини. Министерството на здравеопазването стартира процедура за включването на Спиналната мускулна атрофия (СМА) в списъка на редките заболявания, за да може Националната здравноосигурителна каса да реимбурсира лечението на заболяването с лекарствения продукт Nusinersen. Освен това здравното министерство ще изиска отговор от Румъния защо е отказала лечение на малкия Стефан, въпреки че е имало необходимия формуляр S2 от България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР