Лекарят от Спешна помощ към Александровска болница Марио Шкодров, който

...
Лекарят от Спешна помощ към Александровска болница Марио Шкодров, който
Коментари Харесай

Още трагични подробности за младия лекар от Александровска болница Марио, който загуби живота си в Стара планина

Лекарят от Спешна помощ към Александровска болница Марио Шкодров, който бе открит мъртъв в Стара планина след двудневно издирване, тръгнал от жиха " Добрила " в посока хижа " Амбарица " в понеделник, но заради мъгла, много силен вятър и снеговалеж се изгубил, съобщава " Телеграф ", позовавайки се на участници в издирването.

Младият мъж бил запален планинар и обичал да прави преходи сам. Маршрутът, който избрал, бил тежък, но той имал необходимата екипировка.

В зимни условия разстоянието се взимало за 5-6 часа, като се минава през върха на планината. Силният вятър в комбинация с мъглата се оказали фатални.

Шефът на ПСС разкри каква фатална грешка е погубила младия лекар Марио в Стара планина!

В понеделник вечерта момчето подало сигнал към Планинската спасителна служба, че не може да намери пътя. Дежурният към ПСС му дал наставления какво да прави. Посъветвал го да влезе в гората и да търси място на завет, където да пренощува. След това обхватът изчезнал.

В същото време веднага отрядите от планински спасители в Ловеч и Троян били усведомени да са в готовност за започване на акция. Операцията не можело да се започне по тъмно, затова около 15 спасители започнали търсенето от вторник в 7 ч. сутринта.

Първи СНИМКИ и ВИДЕО от мястото, където откриха трупа на младия и обичан от всички лекар от Александровска болница!

Хижарката от " Амбарица " също чакала Марио в понеделник вечерта, защото знаела, че момчето е тръгнало към нея. Като не се появил и се свечерило, жената започнала да бие камбаната - процедура, която се прави в такива случаи с цел изгубилият се турист да се ориентира.

Лекарят обаче не можел да я чуе. Той бил само на около 20-30 минути преход от спасението си в хижата, когато лошото време го объркало и поел в противоположна посока. През вчерашния ден спасителите открили около обяд първо раницата на момчето. В 15,10 часа било намерено и тялото на Марио в местността Чемерика.

По първоначални данни туристът е починал от измръзване. Трупът бил навътре в гората.

" Нелепо стечение на обстоятелствата. Времето е било много тежко. По върха снегът е бил между 30 и 60 сантиметра ", обясниха участници в издирването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР