Къртицата, която изгражда последните метри от отсечката на третия лъч

...
Къртицата, която изгражда последните метри от отсечката на третия лъч
Коментари Харесай

Радост за столичани! Къртицата на метрото след дни излиза до театър "София

Къртицата, която изгражда последните метри от отсечката на третия лъч на столичния метрополитен в центъра се очаква след около седмица, някъде след 20 февруари, да излезе при бъдещата метростанция при театър „ София “, съобщава „ Монитор “.

„ В момента мегамашината, която се движи под северния край на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ вече е подминала пресечката с ул. „ Оборище “ и се намира на около 150 м от метростанцията и на само на 100 м преди бул. „ Мадрид “, уточни Ангел Джоргов, зам.-началник " Инвестиционна дейност " в " Метрополитен " ЕАД. „ Шахтата за излизането на къртицата вече е готова “, добави той.

По думите му, машината до преди време е вървяла под източното платно на булеварда, а сега вече е преминала под коритото на реката и е откъм западното платно. Причината да не се копае и изгражда тунелът по права линия е геологията по протежение на трасето, а също така и започналото строителство на отклонението на метрото в посока към „ Слатина “. По него се работи от миналата година при пресечката на канала и улиците „ Шипка “ и „ Мизия “, в югозападния край на Военна академия. Ангел Джоргов успокои, че тунелът, който сега се довършва при бул. „ Мадрид “ е далеч от сградите.

„ Очаква се през октомври да бъде пуснато движението между станциите „ Красно село “ и „ Попа “, а до края на годината или началото на следващата и до станцията на бул. " Владимир Вазов ", поясни Джоргов. По новата линия на метрото в София ще се движат 20 влака, 13 от тях са вече са доставени. Те ще се управляват с изцяло нова система, която ще бъде тествана през пролетта. Вече е започнала подготовка за работа на специален тренажор на 25 от машинистите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР