Кметът на Москва Сергей Собянин обяви план за отмяна на

...
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви план за отмяна на
Коментари Харесай

Москва отменя въведените заради разпространението на Covid-19 ограничения

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви план за отмяна на въведените заради разпространението на коронавируса ограничения. Те трябва да отпаднат до края на месеца, когато са насрочени Парадът на победата на Червения площад и гласуването на промените в конституцията, съобщава БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9047
От днес отпада режимът на самоизолация. Премахват се електронните пропуски за пътуване с личен и обществен транспорт, както и разходките на чист въздух по график. Отварят врати фризьорските салони, фотоателиетата и ветеринарните клиники. Отменят се ограниченията при посещение на градските гробища.

Вестник: В Москва животът се завръща

От 16 юни могат да работят стоматологичните кабинети, музеите, изложбените зали и библиотеките, а от 23 юни – детските градини, ресторантите, басейните и фитнес клубовете.

За 24-ти е насрочен отложеният Парад на победата на Червения площад. Събитието трябва да мобилизира избирателите преди започващото на следващия ден едноседмично гласуване на конституционните промени.

По-рано руските власти обявиха частично отваряне на границите на страната, които бяха блокирани заради коронавирусната пандемия на 30 март, и предстоящо до края на този месец пълно отпадане на противоепидимечните ограничения в Москва.

Русия пуска свои граждани в чужбина

Премиерът Михаил Мишустин обясни, че в Русия засега ще бъдат допускани само чуждестранни граждани, които се нуждаят от лечение там, както и такива, които имат роднини и попечители, за които трябва да се грижат. Руснаци ще могат да напускат страната си с цел грижа за близки, за лечение, работа или обучение.

Днес Русия съобщи за 8595 нови случая на Covid-19, с което общият им брой в страната достигна 485 253.

По данни на властите 171 души са починали от коронавируса през последните 24 часа, с което жертвите вече са 6142.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9047  Лекар: Коронавирусът е заплашителен, когато на едно място са затворени доста хора Лекар: Коронавирусът е заплашителен, когато на едно място са затворени доста хора  Трета поредна седмица новорегистрираните безработни са по-малко от почналите работа Трета поредна седмица новорегистрираните безработни са по-малко от почналите работа  Нашенец изобрети лампа, унищожаваща ковид Нашенец изобрети лампа, унищожаваща ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР