Китай е изнесъл повече от 220 милиарда маски през миналата

...
Китай е изнесъл повече от 220 милиарда маски през миналата
Коментари Харесай

Китай е изнесъл повече от 220 млрд. маски през 2020 г.

Китай е изнесъл повече от 220 милиарда маски през миналата година, съобщи Министерството на търговията, цитирано от АФП.

Това е еквивалентно на близо 40 маски на човек извън Китай, след като търсенето скочи главоломно по време на пандемията от коронавирус.

Освен това Китай е изнесъл 2,3 милиарда единици защитно облекло и 1 милиарда теста през миналата година.

Изнесените маски са на стойност 340 милиарда юана (52,6 милиарда долара).

Китай, където за първи път се появи COVID-19 в края на 2019 г., също е първата държава, която отмени ограниченията. Очаква се да бъде единствената голяма световна икономика с положителен икономически растеж през 2020 г.

Но представител на търговското министерство предупреди, че Китай се изправя пред " тежка и сложна " среда във външната търговия и инвестициите през тази годи
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19052  До седмици Лондон утвърждава четвърта ваксина против COVID-19 До седмици Лондон утвърждава четвърта ваксина против COVID-19  Плевен чака огромна пратка замразени ваксини в понеделник Плевен чака огромна пратка замразени ваксини в понеделник  Шотландия ще разгласява данни за доставките на ваксини на фона на разногласието сред Европейски Съюз и Шотландия ще разгласява данни за доставките на ваксини на фона на разногласието сред Европейски Съюз и " АстраЗенека "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР