Ирландия започна днес ваксинационната си кампания срещу КОВИД-19, след като

...
Ирландия започна днес ваксинационната си кампания срещу КОВИД-19, след като
Коментари Харесай

Жена на 79 г. първа в Ирландия бе инжектирана с ваксина срещу COVID-19

Ирландия започна днес ваксинационната си кампания срещу КОВИД-19, след като доза от ваксината на " Пфайзер " / " Бионтех " бе инжектирана на 79-годишна жена в болница " Сейнт Джеймс " в Дъблин, съобщиха здравните власти в републиката, цитирани от Ройтерс. Веднага след нея бяха ваксинирани още редица медицински работници и пациенти в 4 болници в страната.

" Днешният ден бележи нова страница в нашата битка " срещу коронавируса, заяви в радиоинтервю здравният министър Стивън Донъли и добави, че очаква до края на февруари да бъдат ваксинирани всички 75 000 души, които живеят и работят в домовете за възрастни хора в страната, както и десетки хиляди здравни работници.

А председателят на правителствения щаб за ваксинационната кампания Брайън Маккрейт каза, че очаква при един " добър позитивен сценарий ", в зависимост от това кога ще бъдат одобрени и други ваксини, в страната до края на август да пристигат над 2 млн дози различни ваксини, което би позволило да се ваксинира всеки в страната, който желае.

Последни данни за развитието на заразата в Ирландия сочат рязък ръст. Среднодневният брой на новозаразените за последната седмица се е увеличил три пъти до почти 1000, след като ограниченията бяха разхлабени преди коледните празници, отбелязва Ройтерс. От началото на пандемията заразените с коронавируса в страната са 86 894, а починалите са 2205.

Утре правителството ще обсъди ново затягане на мерките за борба срещу разпространението на вируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17535  Европейски Съюз купува още 100 млн. дози от имунизацията на Европейски Съюз купува още 100 млн. дози от имунизацията на " Пфайзър "  Исландия записва 13 случая на новия вид на ковид Исландия записва 13 случая на новия вид на ковид  Аржентина стартира акцията за имунизиране против COVID-19 с съветската ваксина Аржентина стартира акцията за имунизиране против COVID-19 с съветската ваксина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР