За 14-дневния период заболяеомостта от COVID-19 у нас е 438

...
За 14-дневния период заболяеомостта от COVID-19 у нас е 438
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Има основания за много плах отптимизъм

За 14-дневния период заболяеомостта от COVID-19 у нас е 438 на 100 000, което ни отрежда 14-то място в Европейския съюз и Европейското икономическо пространство и трето място на Балканския полуостров след Сърбия и Северна Македония. Това каза на редовния брифинг на Националния оперативен щаб във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил, предаде репортер на.

Смъртността в България е 214 на 100 000 души - второ място в Европейския съюз и Европейското икономическо пространство след Словения и първо място на Балканския полуостров. Има основания за оптимизъм, но много плах, много начален, заяви той.

Тенденцията е благоприятна и започва да се отразява на хоспитализациите, но не на тежките случаи и на смъртността – нещо, което очакваме да се случи до края на годината, отбеляза доц. Кунчев.

По области все още има разлики, посочи главният държавен здравен инспектор.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16889  НА ЖИВО: Децата се връщат в ясли и градини, свършва онлайн образованието на дребните възпитаници НА ЖИВО: Децата се връщат в ясли и градини, свършва онлайн образованието на дребните възпитаници  Кметът на Харков е умрял от COVID-19 Кметът на Харков е умрял от COVID-19  Ген. Мутафчийски прикани: Ваксинирайте се против COVID-19 Ген. Мутафчийски прикани: Ваксинирайте се против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР