За ново застудяване на времето предупреждават от НИМХ. Жълт код

...
За ново застудяване на времето предупреждават от НИМХ. Жълт код
Коментари Харесай

От НИМХ обявиха голяма опасност, надвиснала над цяла България

За ново застудяване на времето предупреждават от НИМХ. " Жълт код " за ниски температури е обявен в цяла България.
Днес с умерен северозападен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух.
Ще остане предимно облачно и на места ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан. Привечер от северозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, максималните - между минус 4° и 1°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.
Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 1°-1°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от сняг. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и слабо ще се усили. Вечерта валежите ще спират. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра – около минус 15°.
Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне и минималните температури ще се понижат на места до минус 15°- минус 17°.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР