За една ваксина най-важното е да е ефикасна. Няма съществени

...
За една ваксина най-важното е да е ефикасна. Няма съществени
Коментари Харесай

Вирусолог: 7-10 дни след ваксинацията човек не бива да смята, че има някакъв имунитет

За една ваксина най-важното е да е ефикасна. Няма съществени различия между препаратите на " Пфайзер " и " Модерна ". Това заяви вирусологът доц. Любомира Николаева-Гломб, ръководител на отдел „ Вирусология “ в Националния център по заразни и паразитни болести в предаването „ Офанзива “ по Нова телевизия.

По думите ѝ всяка една молекула, чужда за човека, може да предизвика алергична реакция. Но вероятността е малка, тъй като вече много хора са имунизирани и не са показали подобни реакции.

" Не знам притесненията на доц. Мангъров на какво лежат. Молекулата няма патогенен материал. Ваксинацията имитира естествената инфекция. Нашият организъм я разпознава и започва да произвежда антитела. Преди 7-10 ден човек не бива да смята, че има някакъв имунитет. Втората доза е нещо като усилвател на реакцията в организма. При реваксинация още на втория ден сме защитени ", обясни тя.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18068  COVID-19 умъртви петима в Русенско COVID-19 умъртви петима в Русенско  Първите дози на имунизацията на Moderna идват в България на 13 януари Първите дози на имунизацията на Moderna идват в България на 13 януари  Австрия с нова тактика: Tества учениците за COVID-19 всяка седмица Австрия с нова тактика: Tества учениците за COVID-19 всяка седмица
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР