Европейската комисия съобщи, че е решила да не класифицира коронавируса

...
Европейската комисия съобщи, че е решила да не класифицира коронавируса
Коментари Харесай

ЕК реши да не класифицира коронавируса като агент, представляващ най-високата степен на опасност за работещите

Европейската комисия съобщи, че е решила да не класифицира коронавируса като агент с най-високата степен на опасност по отношение на защитата на работещите, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7973
В европейската директива от 2000-та година за защита на работниците от биологични агенти на работното място се създава четиристепенна скала на опасност на вирусите. Вирусите от първата и най-малко опасна група е малко вероятно да предизвикат болест при хората. Четвъртата и най-опасна група вируси може да предизвикат тежки заболявания, те представляват сериозна опасност за трудещите се и при тях има " висок риск от разпространение " сред обществото.

ЕК призна, че е доставила 1,5 млн. некачествени защитни маски на държавите от ЕС

Комисията по технически напредък (съставена от комисията и експерти на страните членки) " даде позитивно становище за включване на COVID-19 в списъка като опасност от трета степен ", заяви на пресконференция в Брюксел Марта Вечорек, говорителка на ЕК.

Очаква се решението да влезе в сила през месец юни, добави тя. Европейският парламент и Съветът, в който са представени всички страни членки, имат един месец да възразят, ако сметнат за необходимо.

Това решение вероятно ще предизвика недоволството на синдикатите, които през последните дни призоваваха Европейската комисия да постави коронавируса в най-рисковата група, отбелязва АФП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7973  Със заповед - Ананиев позволи лекуването на пациенти с COVID-19 с два лекарствени продукта Със заповед - Ананиев позволи лекуването на пациенти с COVID-19 с два лекарствени продукта  Започва всеобщ скрининг в Москва за ковид Започва всеобщ скрининг в Москва за ковид  Преболедувалите COVID-19 може да носят вируса още време без признаци Преболедувалите COVID-19 може да носят вируса още време без признаци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР