Европейската агенция по лекарствата вече анализира данните за ваксините на

...
Европейската агенция по лекарствата вече анализира данните за ваксините на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ваксината срещу COVID-19 ще бъде безплатна и достъпна

Европейската агенция по лекарствата вече анализира данните за ваксините на двете компании, които обявиха, че ваксините им срещу COVID-19 са високо ефективни. Реалистично е до края на годината да се сертифицира кандидат за ваксина. Това обаче не означава, че още на следващия ден ваксината ще е на разположение. Трябва да се вземат под внимание редица фактори, като например начините за съхранение. Това заяви в студиото на „ Събуди се” еврокомисарят за иновациите и научните изследвания Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

По думите й всички държави на ЕС, по едно и също време, пропорционално на тяхното население, ще получат достъп до медикамента. Това важи и за България, тъй като се преговаря с производителя от името на евроблока.

„ Няма как да се изчислят разходите за ваксината към момента, тъй като все още няма яснота, който ще е доставчикът. Към момента сумите варират”, заяви еврокомисар Габриел.„ Ваксината срещу COVID-19 ще бъде безплатна и достъпна”, посочи тя.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15438  8 деца и 17 чиновници от Дома за медико-социални грижи във Варна са с ковид 8 деца и 17 чиновници от Дома за медико-социални грижи във Варна са с ковид  Фандъкова разкри ще има ли нови по-строги ограничения в София

Фандъкова разкри ще има ли нови по-строги ограничения в София  Областният шеф на Пловдив: Трябва да бъдем единни, рецесията визира всички ни

Областният шеф на Пловдив: Трябва да бъдем единни, рецесията визира всички ни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР