До неотдавна дали прозорецът да е отворен или затворен по

...
До неотдавна дали прозорецът да е отворен или затворен по
Коментари Харесай

Експерти: Спете на отворен прозорец

До неотдавна дали прозорецът да е отворен или затворен по време на сън, беше въпрос на лични предпочитания. Във времето на новия коронавирус обаче този избор може да се отрази на здравето ни, съобщи в. " Дейли мейл ".

Според доклад на консултативна група към британското правителство излагането на аерозоли намаляват наполовина, когато вентилацията се удвои. Това ограничава риска от Ковид-19.

Съветът важи особено, ако спалнята се споделя.

Проф. Линда Боулд от Единбургския университет твърди, че проветряването на стаите снижава толкова значимо риска от зараза с новия коронавирус, че на него трябва да се набляга не по-малко, отколкото на миенето на ръцете и спазването на дистанция.


Отворените прозорци през нощта не само намаляват количеството на циркулиращите вируси, но и допринасят за по-добър сън, изтъква проф. Шон Фицджералд от Кембриджския университет. Доказано е, че това повишава и способността на децата да се съсредоточават и учат.

Непроветрените стаи допринасят и за влошаването на когнитивните способности на възрастните, показа изследване на специалисти от Харвардския университет, публикувано през 2015 г.

През зимата е най-добре да се отваря горната част на прозореца. Причината е, че студеният въздух е по-плътен от топлия и пада бавно надолу. Така и човек не усеща рязък хлад от влизащия въздух.

През деня, ако не искаме да държим постоянно отворен прозорец, е достатъчно да проветряваме по пет минути на всеки час.

Отвореният прозорец през нощта обаче не е полезен за всички. Възрастните и хронично болните трябва да спят при температура поне 18 градуса Целзий, защото иначе могат да се появят проблеми заради свиването на кръвоносните съдове - увеличаване на кръвното налягане, тромби, дихателни затруднения. Това важи и за хората с астма.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15093  Борисов на заседание с Щаба и здравния министър за COVID-ситуацията: Имаме доста оздравели

Борисов на заседание с Щаба и здравния министър за COVID-ситуацията: Имаме доста оздравели  Ким Чен-ун: Затегнете ограниченията! Ким Чен-ун: Затегнете ограниченията!  " Зелени коридори " и при посещаване на джипита в област Ловеч
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР