Днес, 25 март 2020 г., Апелативната прокуратура във Варна взе

...
Днес, 25 март 2020 г., Апелативната прокуратура във Варна взе
Коментари Харесай

10 досъдебни производства за неспазване на карантината във Варна

Днес, 25 март 2020 г., Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор нови десет досъдебни производства за извършени престъпления по член 355, ал. 2 от НК.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2436
Този текст в Наказателния кодекс ангажира наказателната отговорност на всеки, който наруши наредба, правила или мерки, наложени против разпространението на заразна болест по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

Гласуваните промени в този текст бяха обнародвани на 14 март тази година и с тях бяха завишени и наказанията.

След изменението престъплението по член 355, ал. 2 от НК вече се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Две от новопостъпилите дела на специален надзор днес в Апелативната прокуратура във Варна са били образувани от Районната прокуратура в Шумен, а осем – от Районната прокуратура във Варна.

С новите десет производства общият брой на делата за неспазване на карантинните мерки и за разпространение на фалшиви новини в района на Апелативна прокуратура във Варна до момента са 52.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2436  Румънците ще могат да отсрочат заплащането на банковите си вноски за 9 месеца Румънците ще могат да отсрочат заплащането на банковите си вноски за 9 месеца  Каракачанов призна: Тествах се за ковид Каракачанов призна: Тествах се за ковид  Връщат остарялото разписание на градския превоз в Бургас Връщат остарялото разписание на градския превоз в Бургас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР