Джулиан Асандж предприе съдебни действия срещу правителството на Еквадор, като

...
Джулиан Асандж предприе съдебни действия срещу правителството на Еквадор, като
Коментари Харесай

Джулиан Асандж иска да съди Еквадор за нарушаване на „правата и свободите“ му

Джулиан Асандж предприе съдебни действия срещу правителството на Еквадор, като заяви, че новите правила за пребиваването му в лондонското посолство на страната нарушават неговите " основни права и свободи ", съобщиха неговите адвокати в петък, цитирани от The Gurdian.

Адвокатът на Асандж, Балтазар Гарсон, заяви, че основателят на " Уикилийкс " съди външния министър на Еквадор Хосе Валенсия за " изолиране и заставяне да мълчи " заради новите правила, които налагат на Асандж да избягва онлайн политически коментари и да се грижи по-добре за котката си, пише изданието. " Котката е държана в нечовешки условия повече от шест години ", каза Гарсон, описвайки условията за котката като " обезобразяване ".

Той добави, че на Асандж не му е възстановен достъпа до интернет, въпреки че новите правила му позволяват да използва Wi-Fi на посолството за своя персонален компютър и телефон. Този ход следва влошаването на отношенията между правителството на Еквадор и основателя на Уикилийкс, на когото бе предоставено убежище в лондонското посолство в Еквадор през 2012 г., издирван в Обединеното кралство заради обвинения в сексуално насилие срещу него в Швеция.

Валенсия заяви, че страната ще отговори на делото и че има " абсолютна прерогатива и право " да защитава своите офиси, работници и Асандж в своето посолство. " Протоколът трябва да се спазва, независимо дали го харесва или не. Това е норма за регулиране на престоя на Асандж в нашето посолство ", каза той пред журналисти, добавяйки, че правилата отговарят на международните стандарти и еквадорските закони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР