Десен екстремист, съден за убийството на германския политик Валтер Любке,

...
Десен екстремист, съден за убийството на германския политик Валтер Любке,
Коментари Харесай

Десен екстремист, съден за убийството на германски политик, твърди, че се е радикализирал от бежанската криза

Десен екстремист, съден за убийството на германския политик Валтер Любке, твърди, че се е радикализирал от бежанската криза, предаде БТА, като се позова на видео, представено днес пред съда.
Всичко по темата:Мигрантска криза 75
Щафан Ернст, заподозрян, че е застрелял Любке през юни 2019 г., заяви, че е напуснал десните екстремистки кръгове около 2010 г., но отново се е радикализирал заради страха си от чужденците в разгара на бежанската криза през 2015 г.

В Германия започна процес срещу двама десни екстремисти за убийството на политик от партията на Меркел

Твърди се, че Ернст е бил ядосан от подкрепата на Любке за бежанците.

Другият подсъдим по делото - Маркус Х., е обвинен като съучастник в убийството. Твърди се, че той е свързал Ернст с търговец на оръжие и е провеждал упражнения по стрелба с него. Ернст обаче заяви във видеото, че Маркус Х. не може да бъде смятан за съучастник.

" Не можете да обвинявате този човек, че ме е подбудил да направя каквото и да било. Направих каквото направих по своя инициатива ", каза той.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 75  България взе участие в разселването на малолетни мигранти от гръцките острови България взе участие в разселването на малолетни мигранти от гръцките острови  Близо 80 милиона са бежанците по света, съгласно отчет на организация на Организация на обединените нации Близо 80 милиона са бежанците по света, съгласно отчет на организация на Организация на обединените нации  От Средиземно море бяха извадени телата на над 60 мигранти От Средиземно море бяха извадени телата на над 60 мигранти
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР