Ден след екшъна с непълнолетен шофьор в София, за който

...
Ден след екшъна с непълнолетен шофьор в София, за който
Коментари Харесай

Проговориха полицаите, пострадали при страшния екшън с дрогиран пишлигар в центъра на София!

Ден след екшъна с непълнолетен шофьор в София, за който съобщи първо БЛИЦ, говорят пострадалите полицаи. И тримата са с леки травми след опит да спрат за проверка издирвано такси. Заради зачестилите посегателства Законът за МВР предлага нови наказания за агресия срещу униформени.

Веднага след инцидента арестуваните са доведени в столичното Първо районно управление.

Те опитали да избягат, защото в колата им имало оръжие и наркотици. Прокуратурата обаче разпореди тримата да се приберат у дома. Двамата криминално проявени пътници остават със статут на свидетели на инцидента, а непълнолетният и неправоспособен шофьор остава под надзора на Детска педагогическа стая.

Патрулът от Първо районно управление засякъл издирваното такси в района на Софийския университет. Обичайната проверка обаче се превърнала в истински екшън.

„ Автомобилът не спря. Премина през неговата обувка. Впоследствие удари мен в коляното и лакътя”, разказа Даниел Дашев пред bTV. „ Същият намали и в следващия момент ускори отново и премина през ходилото ми. Прегази десния ми крак с предна лява гума”, допълни Георги Георгиев.

„ Рязко се отвори дясната врата на автомобила и ми нанесе удар в лявото коляно и дясната ръка. Там съм пострадал, но се чувствам добре”, разказа Красимир Бабечки.

Истинската опасност осъзнали в мига, в който видели пистолета в таксито. „ Водачът оказа яростна съпротива. След това при опита ни да осъществим контакт с него той започна да рита единия от колегите в областта на рамото и ръцете”, продължи разказа Даниел Дашев. Казват, че отдавна са приели агресията срещу униформата като част от професията.

„ Свикнали сме да ни обиждат. Изградили сме някакъв имунитет. Изтърпяваме ги нещата, претръпваме. Не им отдаваме значение”, каза Георги Георгиев.

„ Може би трябва да се помисли нещо – вероятно за повече права. И да ни защитава повече законът в такива ситуации, защото този случай можеше да завърши по много лош начин”, допълва Красимир Бабечки.

Заради инциденти като този в новия Закон за МВР за първи път са разписани предложения за солидни глоби - 2000 лева за посегателство срещу униформен и от 200 до 2000 лева за неизпълнение на полицейско разпореждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР