Да се носите като водорасло - толкова релаксирани искаме да

...
Да се носите като водорасло - толкова релаксирани искаме да
Коментари Харесай

Защо в един от най-изящните британски градове ви пожелават "да се носите като водорасло!"

" Да се носите като водорасло - толкова релаксирани искаме да бъдете " - с тези думи посрещат гостите си в Бат - красив английски град, известен със своите минерални бани още от дълбока древност. Голяма част от посетителите му идват от задъхания и шумен Лондон, който е на 183 км разстояние. Историческото средище на града е в Римските бани, най-изящните древноримски руини в Британия.

Някои неща никога не се променят и стремежът за предлагане на най-доброто за посетителите на Бат е едно от тях. Славата на града като привлекателен СПА център датира от 863 г. пр. Хр., когато легендарният принц Бадуд се потопил в един от горещите извори и след това установил, че се е излекувал от проказа.
Келти, римляни, саксонци и британци от джорджианската епоха, а сега днешните 20-годишни посещават града, търсейки качествено уелнес преживяване.
Над древноримските руини се издига Батското абатство от ХVІ в. и „ Пъмп Рум “ от ХVІІІ в., прочут извор и ресторант, в който можете все още да пробвате минералните води от действащ фонтан. Една от най-големите забележителности на Бат е площадът „ Сиркъс “ – 33 едва забележимо различаващи се домове от варовик, оформящи огромен, вдъхновен от Колизеума кръг, проектиран от Джон Уд-старши, оркестраторът на златните дни на архитектурата на Бат.

Друго място, което не бива да се пропуска, е „ Стон Истън Парк “ - величествена резиденция в паладиански стил от батски варовик с цвят на охра. С елизабетинска фасада, изящно възстановена през 1740 г., „ Стон Истън “, е реновиран. Той е най- скъпоценна перла от този период, наслада за търсачите на някое незабравимо провинциално място за отдих, отразяващо стила на живот, описан от Джейн Остин.

Показваме ви няколко неща, които можете да правите там и които да ви уверят защо за вашата СПА почивка да изберете Бат единствената по рода си минерална вода, която блика там - на pochivka.blitz.bg!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР