Данните за продажби на чисто нови автомобили в Европа изненадаха

...
Данните за продажби на чисто нови автомобили в Европа изненадаха
Коментари Харесай

Dacia продължава да доминира над Volkswagen в Европа

Данните за продажби на чисто нови автомобили в Европа изненадаха голяма част от автомобилната общественост след като Dacia Sandero измести Volkswagen Golf от първото място. Данните на JATO за изминалият месец август показват, че това вече се превръща в тенденция и Golf отново остава на второ място.
`Dacia

За втори пореден месец, Dacia Sandero е най-продаваният чисто нов автомобил в Европа, като води класическия хечбек на Volkswagen с близо 1300 автомобила. Челната тройка се затваря с Toyota Yaris от която са продадени близо 12 600 автомобила.
`Dacia

На четвърто място се нарежда още един автомобил на румънската марка, който съвсем скоро получи фейслифт, а именно Duster. Кросоувърът на Dacia се е продал точно 11 327 пъти, докато следващият го Volkswagen T-Roc е постигнал точно 11 179 продажби.

Останалите пет автомобила в класацията са Fiat 500 с 10 966 продажби, Volkswagen Polo с 10 283 продадени екземпляра и Toyota Corolla с 9912 сделки. На последните две места в десятката се нареждат Hyundai Tucson с 9739 реализирани продажби и Ford Puma с 9304.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР