Губернаторите на Ню Йорк и Флорида опитаха да ускорят процеса

...
Губернаторите на Ню Йорк и Флорида опитаха да ускорят процеса
Коментари Харесай

Губернаторите на Ню Йорк и Флорида призоваха болниците да ускорят ваксинацията или ще загубят доставките

Губернаторите на Ню Йорк и Флорида опитаха да ускорят процеса на ваксинация като предупредиха в понеделник болниците, че ще намалят бъдещите доставки на онези, които не успяват бързо да разпределят ваксините, предаде Ройтерс.

В Ню Йорк болниците трябва да поставят ваксините в рамките на седмица след получаването им или ще се изправят пред глоба или загуба на бъдещи доставки, каза губернаторът Андрю Куомо.

" Не искам ваксината да стои в хладилник или във фризер, искам я в нечия ръка ", каза губернаторът.

Федералното правителство разпредели над 15 милиона ваксини в различните щати и територии на страната, но само около 4,5 милиона са били поставени досега, сочат данни на Центровете за превенция и контрол на заболяванията. Правителството си беше поставило за цел да ваксинира 20 милиона души до края на 2020 г.

Хирургът Джеръм Адамс заяви за СиБиЕс нюз, че има налични 15 до 20 милиона ваксини.

САЩ са регистрирали 20,5 милиона заразени с новия коронавирус и 351 480 смъртни случая, свързани с болестта, по данни, актуални към неделя вечерта, отбелязва Ройтерс.

Във Флорида, където властите решиха възрастните хора да получат ваксини преди много от служителите на първа линия, губернаторът Рон ДеСантис обяви, че болниците, които бързо поставят ваксините, ще получават повече дози.

" Ние не искаме ваксините да стоят неизползвани в болничната система ", каза губернаторът, но не спомена за глоби.

Флорида ще осигури допълнително 1000 медицински сестри, които да поставят ваксините, и ще държи центровете за ваксинация отворени през цялата седмица.

В щата Ню Йорк са поставени 175 000 дози от получените 896 000 от средата на декември, сочат данните на Центровете за превенция и контрол на заболяванията. Във Флорида са поставени 265 000 от 1,14 милиона получени дози.

Ню Йорк разполага в момента със 125 центрове за ваксинация и планира да ги удвои до края на месеца, съобщи кметът Бил де Блазио, цитиран от БТА.

Понеделник бе денят, в който някои американци трябваше да получат втората доза от ваксината, три седмици след първата. Сред тях бе Марица Беникез, здравен работник от Ню Джърси. " Сега имам броня ", каза тя, след като получи втората доза във видеозапис, качен във Фейсбук от губернатора на Ню Джърси Фил Мърфи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17810  Румен Радев стартира съвещания за парламентарните избори Румен Радев стартира съвещания за парламентарните избори  Затварят за 10 дни общините в Каталуния Затварят за 10 дни общините в Каталуния  Новият вариант на COVID-19 към този момент е и в Ню Йорк Новият вариант на COVID-19 към този момент е и в Ню Йорк
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР