Главният експерт по инфекциозни болести на САЩ доктор Антъни Фаучи

...
Главният експерт по инфекциозни болести на САЩ доктор Антъни Фаучи
Коментари Харесай

САЩ са дали над 7 млн. долара на лаборатория в Ухан, изследвала COVID-19

Главният експерт по инфекциозни болести на САЩ доктор Антъни Фаучи е бил замесен в скандал с финансиране на лаборатория в централния китайски град Ухан, написа в. Ню Йорк пост.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6758
Ръководеният от медика Национален институт по алергии и инфекциозни болести, част от здравното министество на САЩ, е отпуснал над седем милиона долара. Сумата е била предназначена за лабораторията, която е изследвала разпространението на коронавируса сред прилепите.

САЩ: Лекарството „ Ремдесивир “ ускорява възстановяването от COVID-19

Институтът по вирусология в Ухан е обвиняван, че е станал основен виновник за разпространението на заразата по света.

Според медийни публикации вероятно причинителят на смъртоносното заболяване да е " изтекъл " от китайския институт, оттам да се е пренесъл към местни жители, които са инфектирали други хора и COVID-19 е тръгнал към други държави.

Според други версии, които Пекин също отрича, COVID-19 е бил разработен в Ухан.

До разкритието за скандалното финансиране се е стигнало след като департаментът към федералното здравно министерство, отговарящ за научните изследвания е решил да прекрати програмата. " Ние не смятаме, че с оглед на сегашната ситуация е целесъобразно да финансираме китайски изследователи ", това са заявили от институцията, цитирани от таблоида.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6758  Над 40 инфектирани с ковид на заравяне в Турция Над 40 инфектирани с ковид на заравяне в Турция  Кога да отворят учебните заведения? Кога да отворят учебните заведения?  През март в Сърбия бяха изгубени 11 000 работни места През март в Сърбия бяха изгубени 11 000 работни места
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР