Германската годишна инфлация се е забавила допълнително през април до

...
Германската годишна инфлация се е забавила допълнително през април до
Коментари Харесай

Инфлацията в Германия се забавила допълнително през април

Германската годишна инфлация се е забавила допълнително през април до равнище, което е доста под поставената от Европейската централна банка (ЕЦБ) цел, сочат данните, публикувани днес от Федералната статистическата служба Дестатис и цитирани от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6670
Това предоставя допълнителна свобода на ЕЦБ за разгръщане на политика за стимулиране, за да се противодейства на икономическото отражение на пандемията от коронавируса.

Потребителските цени в Германия, хармонизирани, за да са сравними с данните за инфлацията от другите страни от ЕС, са се повишили с 0,8 процента на годишна основа след растеж от 1,3 процента през предходния месец, сочат данните на Дестатис.

Ръст на акциите на " Дойче банк " с 10% след по-добри финансови резултати

Това е най-ниското равнище от ноември 2016 година и надвишава прогнозите на Ройтерс за 0,5 процента.

На месечна основа хармонизираните цени за ЕС са се увеличили с 0,4 процента през април спрямо 0, 1 процента в прогнозата на Ройтерс.

ЕЦБ цели инфлацията да е близо до, но под 2 процента за еврозоната, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6670  Гърция чака туристи през юли Гърция чака туристи през юли  Имат ли права служащите при заразяване с COVID-19 на работното място? Имат ли права служащите при заразяване с COVID-19 на работното място?  В Пазарджишка област случаите на ковид са общо 27 В Пазарджишка област случаите на ковид са общо 27
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР