В Пловдив се провежда акция на полицията и Агенцията по

...
В Пловдив се провежда акция на полицията и Агенцията по
Коментари Харесай

Акция в Пловдив на полиция и БАБХ. Две заведения са затворени

В Пловдив се провежда акция на полицията и Агенцията по безопасност на храните.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8419
Целта е да се провери спазват ли заведенията и техните клиенти мерките срещу COVID-19.

Към момента са затворени два обекта на територията на област Пловдив заради неспазване на мерките.

Първите проверки започнаха от сърцето на Пловдив - „ Капана “.

„ През почивните дни на територията на областна дирекция на МВР-Пловдив ще се извърши съвместна проверка с РЗИ, областна дирекция по безопасност на храните, икономическа полиция и охранителна полиция. Ще се проверяват търговски обекти, ресторанти, питейни заведения и кафе аперитиви, като ще се следи за спазване на мерките, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването “. Това заяви Георги Казаков, който е началник на сектор „ Икономическа полиция “ – Пловдив.

„ Следим дали се спазва забраната за клиенти в затворени заведения, дали се спазват отстоянията, както и дали персоналът на заведенията носи маски “, каза още Казаков.

По думите му до момента са проверени 97 търговски обекта. „ Най-честите нарушения са неносене на предпазни маски от страна на персонала. Съставени са актове “, посочи той.

„ Носенето на маски от персонала е важно, за да не се разпространява евентуална зараза сред клиентите, които не са задължени да носят на открито предпазна маска. Важно е масите и столовете да се дезинфекцират след всеки клиент “, каза Красимира Кръмпотич от РЗИ-Пловдив.

Полицията в Солун разгони импровизирани " барове " по тротоарите през миналата нощ

„ Функцията на Агенцията по храните е да следи за безопасността на хранителните продукти, които се предлагат в заведенията. До момента няма констатирани нарушения “, заяви д-р Николай Петков от ОДБХ – Пловдив.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8419  Франция дава отговор реципрочно на Англия поради наложената 14-дневна карантина Франция дава отговор реципрочно на Англия поради наложената 14-дневна карантина  Две дами, доктор и обществен служащ, са новозаразените с COVID-19 в област Ловеч Две дами, доктор и обществен служащ, са новозаразените с COVID-19 в област Ловеч  Разделят с транспарантни загради водача от пасажерите в таксито Разделят с транспарантни загради водача от пасажерите в таксито
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР