В четирите общински многопрофилни болници в София, в които има

...
В четирите общински многопрофилни болници в София, в които има
Коментари Харесай

В четири общински болници в София имунизацираха медици срещу COVID-19

В четирите общински многопрофилни болници в София, в които има разкрити ковид-отделения, започна имунизацията на медиците, декларирали, че желаят това, съобщиха от Столична община.

Общо 50 лекари, сестри, лаборанти и санитари от Пета МБАЛ ще получат първата си доза ваксина в дните до 29 декември, обясни директорът на общинското лечебно заведение д-р Борил Петров.

Имунизации се провеждат и в Университетската Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Четвърта МБАЛ, съобщиха изпълнителните директори на лечебните заведения.

Медиците, за които не достигат ваксини от първата пратка, ще бъдат имунизирани щом пристигнат следващите доставки, са посочили от Министерството на здравеопазването.

От днес в цялата страна започнаха имунизациите на медиците от първа линия. Първият българин, който бе ваксиниран срещу COVID-19 у нас, бе здравният министър проф..


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17435  Израел навлезе в трета цялостна карантина в опит да овладее пандемията от ковид Израел навлезе в трета цялостна карантина в опит да овладее пандемията от ковид  Даниел Вълчев: Няма да се имунизирам против COVID-19 Даниел Вълчев: Няма да се имунизирам против COVID-19  Петима са задържани за образуване на противозаконни празненства в Париж Петима са задържани за образуване на противозаконни празненства в Париж
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР