Вчерашният акт на Валери Симеонов е след съгласуване с неговата

Вчерашният акт на Валери Симеонов е след съгласуване с неговата ...

Цветан Цветанов обяви какво се случва с правителството след оставката на Валери Симеонов.Вчерашният акт на Валери Симеонов е след съгласуване с неговата парламентарна група и неговите коалиционни партньори в малката коалиция. И аз съм убеден, че това, което ние ще направим, е да изпълним ангажимента си към хората с уврежданията и майките на деца с увреждания. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ по bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Той изтъкна, че на второ четене е приет законът за хората с увреждания и предстои разглеждане на закона за личната помощ.
 
На въпроса дали е бил изненадан от оставката на Валери Симеонов Цветанов отговори: „Не ме изненада, защото в последните няколко той имаше такива изказвания в по-тесен формат, когато сме обсъждали темета. Той казва, че властта не е всичко и би приел да подаде оставка  Фокусира се едно по-голямо внимание към коалицията и Валери Симеонов“.
 
„Смятам, че този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към, по-нормалната среда за работа“, допълни той.
 
По думите му, след подадената оставка правителството излиза по-работоспособно, а коалиционното споразумение с „Обединени патриоти“ не се променя.
 
„Оттук нататък с Валери Симеонов ще трябва да продължим да работим, защото той е лидер на един от форматите, с които работим в Народното събрание“, посочи Цветанов. Той обясни, че дали неговият пост ще бъде заето отново от представител на НСФБ ще се реши от „малката коалиция“ – „Обединени патриоти“.
 
„Не бих искал да коментирам каквито и да било предложения към настоящия момент, защото това е право на „Обединени патриоти“, отговори той на въпрос за евентуални кандидатури за стола на Симеонов.
 
Цветанов смята, че оставката ще заздрави личните отношения в среди на патриотите. Той уточни, че правителството ще се съобрази с кандидатурата за вицепремиер, която те посочат – „Каквото те предложат“.
 
„Цялата парламентарна група и правителството стоим изцяло зад исканията на майките с деца с увреждания“, категоричен беше Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РЕАКЦИИТЕ СЛЕД ОСТАВКАТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ! 
 

Източник: blitz.bg