В цял свят се разчиташе на предпазни средства за еднократна

...
В цял свят се разчиташе на предпазни средства за еднократна
Коментари Харесай

Д-р Мадражов: Нека вярата да дойде при леглото на болния!

В цял свят се разчиташе на предпазни средства за еднократна употреба, но се видя, че във време на пандемия те не са достатъчни, защото след използване, се изхвърлят. Това коментира председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5250
Той подчерта, че недостиг на предпазни средства е имало в цял свят, а към момента България се справя добре. Напомни, че у нас има 36 медици, които са се разболяли с новия коронавирус. Затова и се правило необходимото те да бъдат предпазени. В предаването " Плюс - минус " по Нова телевизия той уточни, че пандемията ни е показала, че трябва да разчитаме на лекарите.

БЛС с два горещи телефона: за COVID-19 и за агресия срещу медици

" Не е тайна, че за такива лични предпазни средства огромна роля оказва родната икономика. Ние получаваме много предложения, виждаме мострите, сравняваме ги и разчитаме на местните фирми ", каза още д-р Маджаров.

Междувременно от БЛС разкриха днес телефон за въпроси и сигнали свързани с липса или недостиг на лични предпазни средства сред лекарите и специалистите по здравни грижи във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради COVID-19.

Православните талибани победиха!

Д-р Маджаров взе отношение и по спора да се затворят ли храмовете по време на пандемия. БЛС ще излезе с призив към гражданите да се въздържат от ходене в църква. Д-р Маджаров каза, че в крайна сметка вярата я носим в сърцето си.

" Нека оставим църквите за времето, в което ще бъдем не под напрежение. Вярата и религията имат своята сила, тя е необходима в момента при леглото на болния, не в храма ", коментира той.

Носят ли софиянци маски?

Председателят на БЛС е категоричен, че на обществени места хората трябва да носят маски. По думите му това е самодисциплина и е добре, защото предпазва хората да не се пипат по лицето и да се предпазват от заразяване.

БЛС участва и в кампания " За героите в бяло ". Целта на инициативата е осигуряването на средства за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна.

Междувременно БЛС продължава да следи и случаите за насилие над лекари.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5250  Кирил Ананиев: Желанието ни е в най-скоро време да отворим пазарите Кирил Ананиев: Желанието ни е в най-скоро време да отворим пазарите  Владимир Путин: Ситуацията с ковид се утежнява Владимир Путин: Ситуацията с ковид се утежнява  Наш експерт разкри за какво Съединени американски щати са пренебрегнали предизвестията за COVID-19 Наш експерт разкри за какво Съединени американски щати са пренебрегнали предизвестията за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР