Всеки иска да получи бързи резултати, особено когато влага много

...
Всеки иска да получи бързи резултати, особено когато влага много
Коментари Харесай

Тези 6 начина ще ви помогнат да станете по-добър мениджър през новата година

Всеки иска да получи бързи резултати, особено когато влага много старание в дадено нещо. Но фокусирането върху процеса е много по-важно, защото ви дава сигурност, че се движите в правилна посока. Независимо дали става дума за отслабване, подобряване на финансите, или кариерно развитие. А що се отнася до последното, ето няколко сигурни начина, които ще ви помогнат да станете още по-добър мениджър през 2019-та година.

1. Четете книга всеки ден

Ежедневният навик да четете книги или да слушате образователни подкасти не е лесен за усвояване, особено с толкова много възможности за забавление. Повтаряйте си, че всички велики лидери са читатели по природа и нито един не гледа Netflix всяка вечер.

2. Вие сте активни в оформянето на културна среда в офиса

Тук не говорим за лична култура тип „ разделно хвърляне на отпадъци”, а социална. Добрият мениджър знае как да оформи подобна среда сред подчинените си. Дали ще е с безплатни билети за театър в края на месеца, или литературна премиера на известен автор, няма значение – важно е да има интелектуални теми за разговор, освен работните задължения.

3. Обичате екипа си

Любовта е движеща сила и ако приемете вашия екип като второ семейство, то несъмнено ще станете страхотен мениджър с още по-страхотни резултати. Старайте се да допринасяте за индивидуалния успех на всеки един човек в дългосрочен план, грижете се за хората си.

4. Нямате любимци

Всички ние се чувстваме привлечени от хора, които изглеждат и действат като нас. Лесно е да поставите въпросните лица на пиедестал и да ги третирате по различен начин от другите. Научете се да отхвърляте старата поговорка " напомня ми толкова много на мен преди години " и вместо това започнете да създавате силни взаимоотношения с всеки член на вашия екип.

5. Започвайте деня си с цел

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се събужда в 3:45, за да започне деня си по правилния начин. Много други велики лидери правят същото. Уверете се, че имате поне 30 минути да се молите, медитирате, четете или пишете и едва след това да поставите една приоритетна цел, която би осмислила деня ви, дори да е „ Да се обадя на баба.”

6. Търсете обратна връзка

Няма как да станете добър лидер, без да знаете какво включва това за вашите служители. Регулярно задавайте въпроси от типа „ Какво искаш да започна/да спра да правя?”, за да видите как се справяте в очите на екипа си.

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР