В нашата страна процентът е доста голям, поради застаряващото население.

В нашата страна процентът е доста голям, поради застаряващото население. ...

НА ЖИВО: Депутатите дискутират предизвикателствата, породени от COVID-19.


В нашата страна процентът е доста голям, поради застаряващото население. Освен това при всеки четвърти пациент, заболял от грип, развива бактериални усложнения. Това заяви директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев по време на изслушване в здравната комисия на НС, предаде репортер на Novini.bg.

„През последните години нещата с развитието на грипа много се промениха. В продължение на 30 години масово доминираше грип А, в последните години доминира грип Б, след това се измества от грип А. На всеки 5 години една грипна епидемия си е от грип Б. Всеки февруари месец СЗО казва на производителите на ваксини кои са щамовете. Вече има 4-валентна ваксина. За съжаление някои пациенти с усложнения от грип развиват енцефалит“, обясни той.

Очаквайте подробности.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 14086 Главният секретар на президента е с положителен тест за COVID-19 Главният секретар на президента е с положителен тест за COVID-19 Нови 37 случая на коронавирус са установени в Дома в шуменското село Лозево Нови 37 случая на коронавирус са установени в Дома в шуменското село Лозево Получихме близо 2600 флакона от лекарствения продукт ремдесивир Получихме близо 2600 флакона от лекарствения продукт ремдесивир
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg