Вече има над 25 - 26 000 разсрочени кредита. Това

...
Вече има над 25 - 26 000 разсрочени кредита. Това
Коментари Харесай

Петър Андронов успокои: Банковият сектор е стабилен

Вече има над 25 - 26 000 разсрочени кредита. Това съобщи Петър Андронов, председател на Асоциацията на банките в България (АББ).
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6616
Банките не смогват, обясни той и поясни, че отсрочката се случва за около 30 минути - час, но просто се е получило натрупване на документи.

" Започна отпускането на безлихвени кредити, гарантирани от държавата. Българската банка за развитие сключи договор с четири търговски банки за предоставянето на заемите. Те ще се отпускат на хора, които временно са останали без работа, които се самоосигуряват или са в неплатен отпуск. И фирмите имат възможност за кредитиране, за да спасят бизнеса си в тежката ситуация ", информира той.

Андронов поясни от какви мерки, свързани с банки, могат да се възползват фирмите. По някои мерки има доста неясни неща и затова сега се предоговарят.

Освен българските банки ще има и европейски програми. " Подготвяме се за тях и ще ги предложим на българския бизнеса, който има нужда ", заяви той.

Андронов коментира, че банковият сектор в страната е стабилен, банковата система е добре осигурена и може да поеме такъв труден период, но не трябва да се управлява лекомислено в тази ситуация.

Относно това може ли да направи аналогия с 2008 година, Андронов заяви, че тогава финансистите са има ли позиция, а сега нямат. " 2008 година обаче научи всички на бързина и как да работят правилно ", заяви Петър Андронов и напомни, че за бизнесът е нужен кислород.

" Надяваме се, че е истина, че възстановяването ще бъде бързо, както падането ", каза още той в Сутрешния блок на БНТ.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6616  Втори случай на COVID-19 у семейство, върнало се от Нидерландия Втори случай на COVID-19 у семейство, върнало се от Нидерландия  Шест нови инфектирани деца с COVID-19, трима души още са умряли Шест нови инфектирани деца с COVID-19, трима души още са умряли  Лабораториите в Германия ще обработват седмично към 700 000 теста за ковид Лабораториите в Германия ще обработват седмично към 700 000 теста за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР