В САЩ вече са регистрирани общо 20 007 149 случая

...
В САЩ вече са регистрирани общо 20 007 149 случая
Коментари Харесай

В САЩ случаите на новия коронавирус надхвърлиха 20 милиона

В САЩ вече са регистрирани общо 20 007 149 случая на заразяване с новия коронавирус, а броят на починалите от COVID-19 надхвърли 346, 4 хиляди. Това съобщи днес университетът " Джонс Хопкинс ", базирайки се на данните, предоставени от федералните и местните власти, предаде БТА.

Най-много са заразените в щатите Калифорния /2,30 милиона/, Тексас /1,77 милиона/, Флорида /1,32 милиона/, Ню Йорк /979 хиляди/ и Илинойс /963 хил./

В щата Флорида днес беше установен първият случай на заразяване с новия щам на коронавируса, който в средата на декември беше открит във Великобритания. Заразеният е мъж, който напоследък не е предприемал далечни пътувания.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм съобщи в сряда, че в южната част на щата е установен " британският " щам на коронавируса, но не уточни колко души са заразени. Във вторник губернаторът на щата Колорадо Джаред Полис съобщи, че един мъж в щата е заразен с новата разновидност на коронавируса, която е смятана за много по-заразна от досегашните.

По-късно CNN съобщи, че в щата е регистриран втори случай на заразяване с този щам.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17665  Над 470 хиляди са новите случаи на ковид по света Над 470 хиляди са новите случаи на ковид по света  Кралицата на Дания бе имунизирана против COVID-19 Кралицата на Дания бе имунизирана против COVID-19  Проф. Николай Габровски: Ваксините са решението Проф. Николай Габровски: Ваксините са решението
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР