В Пулия, на токчето на италианския ботуш, плажният мениджър Фабрицио

...
В Пулия, на токчето на италианския ботуш, плажният мениджър Фабрицио
Коментари Харесай

Италия ще предложи на туристите антивирусен плаж за лято 2020

В Пулия, на токчето на италианския ботуш, плажният мениджър Фабрицио Марцано подрежда чадъри и разделя пространството с тънки въженца, създавайки за летовниците модел на бъдещ антикоронавирусен плаж, предава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6415
Ще успее ли община Порто Чезарео, на брега на тюркоазеносиньото Йонийско море, да привлече италианците, вече жадуващи за лятна почивка след деветседмичната изолация, която трябва да приключи на 4 май?
Фабрицио Марцано, собственик на балнеокомплекса " Бачино Гранде ", смята, че е възможно - ако им бъде осигурено " спокойствие ".

" Въженцата на пясъка просто дават представа за едно разстояние " между летовниците, обяснява предприемачът, приел като база " 30 на сто чадъри по-малко физически на плажа тази година " - " безспорна финансова загуба ".

Стратегическият му план става по-ясен, ако се вгледаме в една част от плажа с чадъри, долепени един до друг, както миналата година.

Неговият модел " лято 2020 " предвижда далеч не така свойско общуване, с шезлонги, раздалечени на по метър и половина. Пътечка, обозначена с въжета, помага на всеки да отиде към шезлонга си, без да прескача останалите почиващи.

Ще трябва също и " да разшири обслужването ", доставяйки на отпускарите храна и напитки право до плажните им дюшеци, за да се избегнат опашките пред барчето и да се спазва необходимата дистанция, посочва шефът на комплекса.

" Ние италианците сме хора с въображение, винаги има начин да вдъхнем на хората усещане за сигурност! " - възкликва той.

" Отпускарски бонуси "

" Обаждат ни се клиенти, за да разберат какво става и да решат ще ходят ли на море тази година - уточнява Фабрицио. - Това ни дава надежда. "

Плажните оператори в Италия изглежда ще посрещнат 45 милиона туристи по-малко и ще понесат загуби от 30 милиарда евро през тазгодишния сезон, провален от коронавирусната пандемия, сочи поръчано от бранша изследване в страната, пострадала най-силно в Европа с близо 26 000 жертви по официални данни.

Без да слагаме в сметката инвестициите от 360 милиона евро, необходими, за да се гарантира ефективно спазване на нормите за сигурност - това ще рече средно към 12 000 евро за всеки плажен концесионер за този сезон.

Което е повод за тревога във " Федербалнеари Италия " - асоциацията на балнеокурортите в страната, обединяваща 13 регионални сдружения и 3000 туристически фирми.

Затова федерацията, доста влиятелна в страната, където туризмът дава работа на 4,2 милиона души и генерира 13 процента от БВП, отправя искане за извънредна държавна подкрепа, по-специално съществено намаление на таксите по договорите за наем и концесия на плажове, данъчни кредити, а защо не и " отпускарски бонуси " към ниските заплати.

Експертите от държавното здравеопазване приканват към максимална предпазливост: според директора на управление " Инфекциозни болести " във Висшия медицински институт Джовани Реца италианците ще могат да плажуват това лято, само " ако " се потвърди сегашното подобрение на епидемиологичната обстановка и " единствено при стриктно спазване на минималните дистанции ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6415  Русия задмина Китай по брой на инфектираните с новия ковид Русия задмина Китай по брой на инфектираните с новия ковид  ГЕРБ ще се записват на следващия ден за чуването на Борисов ГЕРБ ще се записват на следващия ден за чуването на Борисов  Белгия затвърждава понижението в дневния брой на инфектираните и умрелите от COVID-19 Белгия затвърждава понижението в дневния брой на инфектираните и умрелите от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР