В Испания за последните 24 часа от коронавируса починаха 430

...
В Испания за последните 24 часа от коронавируса починаха 430
Коментари Харесай

430 души са починали от COVID-19 в Испания за 24 часа

В Испания за последните 24 часа от коронавируса починаха 430 души, предаде Франс прес, като се позова на изявление от днес на министерството на здравеопазването.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5930
Наблюдава се известно увеличение на смъртните случаи в сравнение с обявените вчера 399. Общият брой на починалите от коронавируса в Испания вече е над 21 000, предаде БТА.

Тенденцията на увеличаване на броя на смъртните случаи се дължи на забавяне в съобщаването на данните през уикенда от властите в различни испански региони, отбелязва Франс прес.

Броят на починалите от COVID-19 за денонощие в Испания падна под прага от 400 души

Испания е една от най-тежко засегнатите от коронавируса държави, като броят на заразените с вируса в страната е над 204 000.

Здравните работници, при които има недостиг на защитни облекла, особено в началото на епидемията, бяха сериозно засегнати, като заразените сред тях са 31 788.

Броят на оздравелите в Испания вече е 82 518. Въпреки увеличаването на смъртните случаи, съобщено днес, продължава ясната тенденция за намаляване на броя на починалите, подчерта директорът на Центъра за извънредни ситуации в сферата на здравеопазването Фернандо Симон.

В пика на епидемията, 2 април, Испания регистрира 950 починали за един ден, припомня Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5930  Трима бургазлии с онкологично заболяване са хванали ковид Трима бургазлии с онкологично заболяване са хванали ковид  Турският туризъм ще започва новия сезон в средата на май Турският туризъм ще започва новия сезон в средата на май  Гърция стартира последователно да се връща към естествения живот от 27 април Гърция стартира последователно да се връща към естествения живот от 27 април
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР