Броят на новите случаи на Ковид-19 във Франция доближи пика

...
Броят на новите случаи на Ковид-19 във Франция доближи пика
Коментари Харесай

Броят на новите случаи на COVID-19 във Франция доближи рекорда от март

Броят на новите случаи на Ковид-19 във Франция доближи пика си от края на март. Броят на хоспитализираните в интензивни отделения расте с най-бързия си темп за последните почти два месеца, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

" Вирусът продължава да се разпространява в страната ", заявиха френските здравни власти. Те допълниха, че около една пета от департаментите на Франция са засегнати от " активна циркулация на болестта ".

Новите потвърдени случаи за денонощие са 7017, малко по-малко от пика от 7578 на 31 март. Това е и едва третият път от началото на пандемията, в който броят на новозаразените за денонощие е над 7000.

Общият брой на случаите на коронавирус във Франция е 293 024.

Броят на хоспитализациите се увеличава с 28 - до 4632 и за пети пореден ден расте, тенденция, която не е наблюдавана от април. С 26 (до 446) се увеличава и броят на хората в интензивно отделение - увеличение за шести пореден ден.

Няма обаче опасност от поставяне под напрежение на френската здравна система, която в края на март беше претоварена.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11950  163 нови случая на ковид у нас 163 нови случая на ковид у нас  Турция: Драстично нарастват жертвите и инфектираните с новия ковид Турция: Драстично нарастват жертвите и инфектираните с новия ковид  Две дами от Търговище са приети в болница след възпаление с COVID-19 Две дами от Търговище са приети в болница след възпаление с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР