Броят на заразените с коронавируса в Бразилия вчера надхвърли 8

...
Броят на заразените с коронавируса в Бразилия вчера надхвърли 8
Коментари Харесай

Бразилия е вече с над 8 млн. заразени

Броят на заразените с коронавируса в Бразилия вчера надхвърли 8 млн. от началото на пандемията, като само за последното денонощие те се увеличиха с още 52 035, съобщи снощи здравното министерство на южноамериканската страна, цитирано от Ройтерс.

Официалният брой на починалите досега там е 201 460 според министерството, пояснява БТА.

Президентът Жаир Болсонаро се обърна с писмо до премиера на Индия Нарендра Моди, като го призова " по най-спешен начин " да изпрати 2 млн. дози ваксини на Оксфорд и Астра/Зенека, без да застраши собствената си кампания за ваксиниране. Болсонаро прибягна към този драматичен ход, след като стана ясно, че планираните милиони дози от ваксината на Астра/Зенека, които се очакваха днес в Бразилия, може да не дойдат до края на месеца поради производствени проблеми.

В същото време бразилската Национална агенция за санитарен надзор поиска вчера допълнителни сведения за руската ваксина Спутник-V, която се предвижда да бъде произвеждана и в Бразилия и спешно да бъде включена в националния ваксинационен план.

Мексико съобщи вчера за 14 362-ма новозаразени с коронавируса за последното денонощие и за още 1038 починали, с което общият брой на заразените в тази страна достигна 1 507 931, а на починалите - 132 069.

Канада също регистрира вчера рекорден брой новозаразени - 9214, или общо досега - 644 348. Досега най-високият брой за денонощие бе 8400 случая. Починалите за деня са 128, или общо досега - 16 707. В страната вече е в ход ваксинационна кампания с ваксината на Пфайзър/Бионтех, а вече и на Модерна. До момента са ваксинирани над 253 000 души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18052  Нова разновидност на COVID-19 е зародила в Съединени американски щати Нова разновидност на COVID-19 е зародила в Съединени американски щати  Крал Салман се имунизира против COVID-19 Крал Салман се имунизира против COVID-19  753 са новозаразените с ковид, а 3831 са излекуваните през последното денонощие 753 са новозаразените с ковид, а 3831 са излекуваните през последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР