Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

10 милиона вече са ваксинираните с първа доза във Великобритания

Британският премиер Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е потвърди на пресконференция, че броят на получилите първа доза ваксина в Обединеното кралство е надхвърлил 10 милиона души.

Масовото ваксиниране във Великобритания стартира на 8 декември и премиерът открито изрази задоволството си, че за по-малко от два месеца вече са ваксинирани 10 милиона. В тази бройка получили първа доза са 95% от хората над 80 години и всички в домовете за социални грижи в Англия, по думите на Джонсън, предаде БНР.

" Дори тези ваксини да не могат да ни направят неуязвими – нито една ваксина не гарантира 100% защита – има все повече доказателства, че нашите ваксини постигат ключовата цел да се намали смъртността и сериозните заболявания от тези главни щамове, които са обект на проучване ", посочи Джонсън. Макар и заразяванията да намаляват броят на пациентите с Covid-19 в британски болници все още е доста висок – около32 000. За последното денонощие са отчетени 1 322 жертви. Джонсън коментира, че броят на инфекциите от Covid-19 в Обединеното кралство все още е твърде " заплашително висок ", за да бъдат премахнати рестрикциите, наложени за ограничаване на разпространението на коронавируса. Коментирайки изследване, което показа, че ваксината на AstraZeneca срещу коронавирус е 100% ефективна за сериозно случаи на заразени с Covid-19, британският премиер добави, че поставянето на първата ваксинационна доза изглежда осигурява защита " точно до повторната ваксинация след три месеца " и " вероятно ще намали предаването на инфекцията ". Той също така потвърди, че остава уверен, че училищата ще отворят отново на 8 март. Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обаче призова хората да следват високия дух и оптимизма на капитан сър Том Мур, който почина вчера от пневмония след заразяване с коронавирус. Джонсън цитира думите на 100-годишния ветеран от войната, че „ утре ще бъде един по-добър ден “. В 18.00 часа британско време (20.00 българско) цяла Великобритания почете с ръкопляскане националния герой капитан Том.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19292  Кувейт прекратява за две седмици достъпа на хора, които не са жители на страната Кувейт прекратява за две седмици достъпа на хора, които не са жители на страната  Отварят центрове за лекуване на затрудненията от COVID-19 Отварят центрове за лекуване на затрудненията от COVID-19  Пет области още веднъж попаднаха в алената Коронавирус зона Пет области още веднъж попаднаха в алената Коронавирус зона
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР