Бразилски съд нареди да бъде свален от поста му губернаторът

...
Бразилски съд нареди да бъде свален от поста му губернаторът
Коментари Харесай

Губернаторът на бразилския щат Рио де Жанейро свален от поста заради корупция

Бразилски съд нареди да бъде свален от поста му губернаторът на щата Рио де Жанейро Уилсън Вицел, заподозрян в корупция заради управлението на фондове за борба с коронавируса, предаде Франс прес.

Вчера сутринта резиденцията на губернатора беше обискирана като част от голяма операция, в която участваха десетки полицаи. Тя беше насочена и срещу лица, свързани с губернатора, сред които - и съпругата му.

Решението на Върховния съд, който заседава в столицата Бразилия, задължава Вицел да напусне поста си за срок най-малко шест месеца, докато трае процесът срещу него.

Като част от същата полицейска операция федералната прокуратура в Рио де Жанейро издаде заповеди за арест, включително срещу пастор Евералдо Перейра, председател на Социалхристиянската партия на Бразилия, чийто член е и губернаторът. Според прокуратурата той е създал " черна каса " за подкупи, получени при разпределението на обществени поръчки, още в началото на мандата си през 2019 г. Смята се, че са отклонявани средства за строеж на полеви болници за заразени с Covid-19.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11848  Амстердам и Ротердам се отхвърлят от наложителните маски Амстердам и Ротердам се отхвърлят от наложителните маски  Канада удължи до 30 септември възбраната за интернационалните пътувания Канада удължи до 30 септември възбраната за интернационалните пътувания  Англия анулира наложени поради ковид ограничавания Англия анулира наложени поради ковид ограничавания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР