Борим се с вирус, който малко познаваме и за който

...
Борим се с вирус, който малко познаваме и за който
Коментари Харесай

Вирусолог: Борим се с вирус, който малко познаваме и за който няма лекарство

Борим се с вирус, който малко познаваме и за който няма специфични препарати. Сега най-важното е предпазването. Това е основното, което можем да направим и би могло да ограничи разпространението на вируса. Така пазим себе си, пазим и другите хора. Това заяви вирусологът от Центъра по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова в предаването “Офанзива “ по Канал 3.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5068
Нови жертви на коронавируса у нас, заразените станаха 661

" Пандемията от новия коронавирус продължава да разтърсва Европа и света, като големият му проблем се таи в това, че 81% от болните го прекарват безсимптомно и именно те го разпространяват и поставят под риск останалите 19% с тежка симптоматика. Хората, които изкарват по-леко вируса са тези с добър имунитет. По-узрелите хора с достатъчна физическа активност, добри хранителни навици и т. н. също са по-защитени от вируса “, посочи експертът.

Проф. Христова поясни, че към момента няма достатъчно данни, които да доказват позитивното влияние на един или друг нестандартен медикамент върху развитието на заразата. “Коронавирусът в никакъв случай не може да се прехвърля с ухапвания от насекоми. Този вирус не се разпространява по този начин “, категоричен е вирусологът.

Тя призова и всички хора, независимо от възрастта им, да се съобразяват с решенията и съветите на Кризисния щаб, защото те спазват само утвърдените международни мерки за справяне с пандемията.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5068  275 инфектирани с COVID-19 през денонощието в Сърбия, починаха още трима души 275 инфектирани с COVID-19 през денонощието в Сърбия, починаха още трима души  БЛС: Останете у дома през идната седмица! БЛС: Останете у дома през идната седмица!  Нови жертви на ковид у нас, инфектираните станаха 661 Нови жертви на ковид у нас, инфектираните станаха 661
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР