Археолози са пред сензационно разкритие, което може да се превърне

...
Археолози са пред сензационно разкритие, което може да се превърне
Коментари Харесай

Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа

Археолози са пред сензационно разкритие, което може да се превърне в световна сензация. В предаването „ Ничия земя” тази вечер се разкриха подробности за историческата експедиция, която тече в последните няколко месеца в местността Градище в Странджа, край Малко Търново.

Подозренията са, че там е Светилището на Бастет – египетската богиня на радостта, празниците, танците и плодородието. На 18 метра дълбочина са засечени подземни коридори с височина до 2,5 метра, които са много правилни, както и мистериозен обект – метален в симетрична форма.

Смята се, че има акропол с хилядолетно послание. Един от изследователите е Даниел Пантов, а другия Атанас Русев от клуб „ Екстрем”.

„ Има интересни обекти на които трябва да обърнем внимание. Работим с най-съвременната техника. Преди година нямаше възможност да го направим, щяхме да стигнем най-много до 12 метра”, изтъкна Атанас Русев, а Даниел Пантов добави: „ Използваме георадар, собственост на Историческия музей в Приморско. Резултатът е много интересен и трябва да ги изследваме. Има аномалия на 18-метрова дълбочина, което означава, че нещо е заровено там”.

Това място се счита за изключително мистично още от средата на миналия век. През 1981 година е правена първата и единствена експедиция. Инициативата е на Людмила Живкова, дъщерята на Тодор Живков. Но легендата е изключително зловеща.

През 80-те години Ванга предупредила, че там е погребана богиня, а до нея са положени скрижалите с историята на света, но не трябвало да се нарушава покоя й.Тайните щели да се разкрият тогава, когато човечеството достигне своя етап на развитие, казала Ванга. Людмила Живкова не се съобразила и продължила с изследванията, които са прекратени след бързата й смърт…, а след това сякаш прокоба тегне над другите участници в експедицията – те издъхват един след друг.

Смята се, че сега е дошло времето, сега човечеството е готово да разкрие тайната, заровена хилядолетия в Странджа.

Един от малкото останали живи изследователи от първата мисия е проф.Иля Прокопов.„ Беше отличен шанс да бъда поканен, но поканата не беше само любезна, а настоятелна – от тези, които не може да отказваш”, намекна проф.Прокопов.

„ Какво търсим не ни беше казано. По-късно разбрахме, че е гробницата на богинята Бастет”, допълни проф.Прокопов. Според него в нашите земи е останала много важна информация – за целия свят, която предстои да се изследва – силно мистично място.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР