Ако сте диагностицирани с коронавирус или се считате за контактно

...
Ако сте диагностицирани с коронавирус или се считате за контактно
Коментари Харесай

КНСБ: Няма яснота кога се приема, че сме контактни на заразен с COVID-19

Ако сте диагностицирани с коронавирус или се считате за контактно лице, най-работещото е да се обадите на телефоните на съответното РЗИ и да настоявате да бъдете обслужени. Това посъветва в ефира на БНТ експертът по трудово право в КНСБ Тодор Капитанов.

" Работодателят също трябва да администрира процеса. Като нямаш болничен много е трудно да докажеш на работодателя си, че не си добре. Има интересен проблем в момента - няма правило кога си контактен. Ние си мислим, че сме контактни, когато сме общували по един или друг начин със заразен. В другите страни този въпрос е ясно уреден - трябва да си бил в едно помещение, на по-малко от метър, в продължение на 15 минути. България няма такъв протокол и хората не могат да претендират, че са били контактни ", обясни Капитанов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14310  Нов случай на вътрешна болест с ковид в Нова Зеландия след 10-дневно спиране Нов случай на вътрешна болест с ковид в Нова Зеландия след 10-дневно спиране  Кметът на Перник: Многопрофилната болница от доста време страда от липса на фрагменти Кметът на Перник: Многопрофилната болница от доста време страда от липса на фрагменти  Проф. Генчо Начев: При чешки COVID-сценарий у нас системата ни няма да издържи Проф. Генчо Начев: При чешки COVID-сценарий у нас системата ни няма да издържи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР