Австралия, Великобритания, Канада, Франция и Япония се ангажираха да предоставят

...
Австралия, Великобритания, Канада, Франция и Япония се ангажираха да предоставят
Коментари Харесай

Членки на МВФ обещаха почти $12 млрд. за кредитиране на бедните страни

Австралия, Великобритания, Канада, Франция и Япония се ангажираха да предоставят на Международния валутен фонд (МВФ) 11,7 милиарда долара за преференциални кредити за бедните страни. Това е около 70% от поисканата сума от 17 милиарда долара, съобщи днес управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, цитирана от ТАСС, на пресконференция във Вашингтон след заседание на Международния валутно-финансов комитет (МВФК - IMFC). Тази структура е ръководният орган на организацията.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5636
,,Можем да увеличим подкрепата за най-бедните си членове``, заяви Георгиева.

,,Успяхме да подсилим възможности си за преференциално кредитиране. Това е прекрасно. Призовахме страните членки спешно да предоставят 17 милиарда долара за преференциално кредитиране за нашия Доверителен фонд за намаляване на бедността и насърчаване на икономическия растеж. И днес на тази среща получихме ангажименти от нашите членове да осигурят 70 процента от исканото ", подчерта ръководителят на МВФ.

,,Искам искрено да благодаря на Япония, Великобритания, Франция, Австралия и Канада за техния твърд ангажимент да предоставят 11,7 милиарда долара ", добави Георгиева, цитирана от БТА.

Кристалина Георгиева разкри каква сума ще е необходима, за да се задвижи отново световната икономика

Тя потвърди, че до края на април Фондът ще одобри молбите на почти половината държави и територии, които са кандидатствали за спешна финансова помощ във връзка с пандемията.

,,До края на този месец около 50 държави ще получат помощ, а към момента имаме заявки от общо 102 страни ", отбеляза шефката на МВФ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5636  Отделението за пациенти с COVID-19 в Асеновград е готово Отделението за пациенти с COVID-19 в Асеновград е готово  Румъния удължава спирането на полетите за 10 страни Румъния удължава спирането на полетите за 10 страни  Заразените с ковид в Хърватия станаха 1791, умряли са 35 Заразените с ковид в Хърватия станаха 1791, умряли са 35
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР